A vöröslencse-tortilla egy kreatív és egészséges alternatíva a
hagyományos tortillákkal szemben. Könnyedén elkészítheted
ezt a fehérjében gazdag és gluténmentes tortillaváltozatot.
Legyen szó reggeliről, ebédről vagy egy könnyű vacsoráról, a
vöröslencse-tortilla tökéletes választás lehet. Különböző fűszerek
hozzáadásával kedvedre variálhatod az ízvilágot, lehet pikáns,
zöldfűszeres vagy éppen fokhagymás.
Ráadásul a vöröslencse-tortilla elkészítése könnyű és gyors, amit –
hasonlóan bármilyen torillához – megtölthetsz kedvenc
hozzávalóiddal.
Hozzávalók:
- 120 g száraz vörös lencse
- 1 teáskanál só
- ½ teáskanál fokhagymapor (opcionális)
- olívaolaj
Elkészítés:
- A vörös lencsét alaposan öblítsd át, csepegtesd le és áztasd be
270 ml sós vízbe 3-4 órára.
- Ízlés szerint adj hozzá további fűszereket, pl. fokhagymaport,
és egy erős turmixgépben mixeld homogén állagúra. Fontos,
hogy ne maradjanak benne szemcsék, ezért ebben az esetben
a késes aprító nem lesz elég.
- Hevíts fel egy kevés olívaolajat egy serpenyőben, egy
merőkanállal tegyél bele a tésztából, és a serpenyő
forgatásával oszlasd el egyenletesen. Süsd közepes-alacsony
lángon kb. három percig, majd ha látod, hogy a széle elkezdett
kissé elválni, fordítsd át és süsd a másik oldalát még kb. két
percig.
- Ezt a lépést ismételd meg a maradék tésztával is.
Az elkészült tortillákat megkenheted hummusszal, tölthetsz bele
zöldségeket, vagy egyszerűen mártogatósokhoz is fogyaszthatod.
Forrás:<https://prove.hu/glutenmentes-voroslencse-tortilla/>
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.